ВестиПолитика

Дарко Глишић изабран за председника Извршног одбора СНС

Први човек Извршног одбора СНС постао је Дарко Глишић, досадашњи потпредседник ИО, координатор за пет округа западне Србије, и председник Општине Уб. Одлуку о томе донели су делегати изборне скупштине СНС, а која је одржана у суботу, 28. маја.

Глишић је изабран уместо Радомира Николића. Са изборне скупштине СНС, која је једногласно одлучила да Александар Вучић и у наредном периоду буде председник странке, најављена је већа контрола на локалу. Председник Вучић је с тим у вези рекао да су неки чланови на локалу направили коалиције за које нису добили одобрење, и да су се због личних интереса удружили чак и са онима који су напредњаке оптуживали за најгоре ствари. Он је нагласио: „Неки су нашу идеологију за дан или два претворили у своју власт са онима који су нас оптуживали и за изборне крађе, иако су знали да никакве крађе није било, осим што су они на силу и уз нечију подршку учинили да убаце још једну листу у парламент“.

У првим изјавама као председник ИО СНС, Дарко Глишић је рекао да ће његов посао бити да оспособи локалне представнике СНС да могу адекватно да прате иницијативе које долазе са републичког врха. За нерад, неодговорност, неадекватно понашање, неће бити изговора, јер Србија више нема времена да све то толерише.

С тим у вези, Глишић је за VA1.info рекао, да и поред избора за председника ИО, неће напуштати Уб, нити ће окренути леђа започетим пословима, а велика му је жеља да приведе крају инвестицију на новом угљенокопу „Радљево“, у који ће бити уложено неколико милијарди динара, што ће допринети још бржем напретку општине Уб у будућности.

Највероватније, дужност председника општине ће у наредном периоду обављати Александар Јовановић Џајић, досадашњи заменик.

Uspon
Back to top button