Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiPolitika

Darko Glišić izabran za predsednika Izvršnog odbora SNS

Prvi čovek Izvršnog odbora SNS postao je Darko Glišić, dosadašnji potpredsednik IO, koordinator za pet okruga zapadne Srbije, i predsednik Opštine Ub. Odluku o tome doneli su delegati izborne skupštine SNS, a koja je održana u subotu, 28. maja.

Glišić je izabran umesto Radomira Nikolića. Sa izborne skupštine SNS, koja je jednoglasno odlučila da Aleksandar Vučić i u narednom periodu bude predsednik stranke, najavljena je veća kontrola na lokalu. Predsednik Vučić je s tim u vezi rekao da su neki članovi na lokalu napravili koalicije za koje nisu dobili odobrenje, i da su se zbog ličnih interesa udružili čak i sa onima koji su naprednjake optuživali za najgore stvari. On je naglasio: “Neki su našu ideologiju za dan ili dva pretvorili u svoju vlast sa onima koji su nas optuživali i za izborne krađe, iako su znali da nikakve krađe nije bilo, osim što su oni na silu i uz nečiju podršku učinili da ubace još jednu listu u parlament”.

U prvim izjavama kao predsednik IO SNS, Darko Glišić je rekao da će njegov posao biti da osposobi lokalne predstavnike SNS da mogu adekvatno da prate inicijative koje dolaze sa republičkog vrha. Za nerad, neodgovornost, neadekvatno ponašanje, neće biti izgovora, jer Srbija više nema vremena da sve to toleriše.

S tim u vezi, Glišić je za VA1.info rekao, da i pored izbora za predsednika IO, neće napuštati Ub, niti će okrenuti leđa započetim poslovima, a velika mu je želja da privede kraju investiciju na novom ugljenokopu “Radljevo”, u koji će biti uloženo nekoliko milijardi dinara, što će doprineti još bržem napretku opštine Ub u budućnosti.

Najverovatnije, dužnost predsednika opštine će u narednom periodu obavljati Aleksandar Jovanović Džajić, dosadašnji zamenik.

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!