Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiInformacije

Dan Izazova u gradu na Kolubari u sredu 29. maja

Sportska manifestacija Dan Izazova biće održana u Valjevu u sredu 29. maja 2019. godine u sedištu Asocijacije „Sport za sve“ Valjevo, na lokaciji Pijačni kej, bivši „Partizan“, sa početkom u 14.00 časova najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

Dan Izazova je najmasovnija, tradicionalana međunarodno priznata i afirmisana manifestacija čiju realizaciju koordinira TAFISA – Međunarodna Asocijacija Sport za sve. Ova planetarna akcija se organizuje sa ciljem animacije što većeg broja građana radi uključenja u rekreativnim aktivnostima sa sportskim i kulturnim sadržajima kroz igru, druženje i zabavu. Program Dana izazova u Srbiji se realizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije i u saradnji sa Sportskim savezom Srbije.

„Valjevo je jedan od 100 opština i gradova u kome će u sredu 29. maja biti organizovan 25. međunarodni Dan Izazova.To je tradicionalna sportska manifestacija koju organizuje Međunarodna Asocijacija Sport za sve, a sadržaj ove međunarodne manifestacije je rekreacija, sport i fizičko vaspitanje od najmlađeg do najstarijeg uzrasta. Po pravilima nadmeću se žrebom izabrane dve opštine ili dva grada iz iste kategorije. U sredu jako je važno da se učesnici pridržavaju pravila da telesno kretanje i vežbanje bude u trajanju od najmanje 15 minuta. Pokrovitelj Dana Izazova u Valjevu je Sportski savez i grad Valjevo“, rekao je u svom obraćanju novinarima član Gradskog veća i član Organizacionog odbora ove manifestacije prof. dr Miroljub Ivanović.

„Svake godine grad Valjevo u saradnji sa Asocijacijom „Sport za sve“ i sa Sportskim savezom Valjevo organizuje ovu manifestaciju u poslednjim danima meseca maja. Dan Izazova je manifestacija koja se održava ne samo na državnom, već i na svetskom nivou dugi niz godina. Manifestacija podrazumeva da setog dana zabeleži što veći broj građana, koji će obaviti fizičku aktivnost u trajanju od najmanje 15 minuta. Kao i svake godine mi centralnu manifestaciju Dana Izazova organizujemo u sedištu Asocijacije „Sport za sve“ Pijačni kej bb u starom „Partizanu“ i ovom prilikom pozivam sve sportske klubove grada valjeva da sa najmanje 10 svojih takmičara u sportskoj opremi u 14 časova budu u „Partizanu“, gde ćemo obaviti jedno petnaestominutno vežbanje i to ćemo zabeležiti fotografijama i poslati u sedište Asocijacije „Sport za sve“ Republike Srbije“, rekao je sekretar Sportskog saveza Valjeva Radomir Simić.

Predsednik Asocijacije „Sport za sve“ Valjevo Milan Popović je izrazio zadovoljstvo što se Valjevo uključilo u organizaciju Dana Izazova, koji je najmasovnija, tradicionalna, međunarodno priznata i afirmisana manifestacija, koja se održava u 70 zemalja u svetu. “Zadatak je da se svaki građanin bavi određenim sportsko-rekreativnim sadržajem u trajanju od najmanje 15 minuta neprekidno pod motom „Vratite svoje ulice… vratite svoju budućnost !“ Suština programa Dana Izazova međusobno takmičenje dve žrebom izabrane, opštine – grada iz iste kategorije, koji će korišćenjem najraznovrsnijih sportsko-rekreativnih sadržaja biti uspešniji u iniciranju i pokretanju većeg broja građana na vežbanje i aktivnost.Tog dana će biti organizovane sportske aktivnosti, u trajanju od najmanje 15 minuta, kako propozicije i nalažu. Simbolično, grad sa kojim će se Valjevo takmičiti je grad Jagodina. Centralno okupljanje je od 14.00 časova u „Asocijaciji sport za sve“, bivši „Partizan“, gde će vežbati predstavnici valjevskih sportskih klubova, kao i građani koji se budu odazvali pozivu članova Organizacionog odbora. Valjevo učestvuje 25. put u ovim aktivnostima. Prvih godina smo učestvovali u međunarodnom takmičenju a protivnici su nam bili gradovi iz Brazila, Češke, Slovačke. Taj kontinuitet smo izgubili poslednjih godina, ali nekadašnje Društvo „Partizan“, a danas „Asocijacija sport za sve“ je redovno održavao Dan Izazova i održao tradiciju na nivou na kom je to bilo moguće. Naš je cilj da uspešnom organizacijom i uspešnim takmičenjem na nivou Republike Srbije, se kvalifikujemo sledećih godina i za međunarodno takmičenje, gde smo nekada i bili, što Valjevu sa ozbiljnom organizacijom sporta i pripada. To je prilika da se predstave svi sportski kolektivi i sportske aktivnosti. Ovo je i prilika za uspostavljanje saradnje, prijateljskih, kulturnih, sportskih, privrednih i turističkih veza među gradovima a glavni cilj je zdravlje nacije, jer samo zdrava nacija ima budućnost“, rekao je član Organizacionog odbora ove manifestacije i predsednik Asocijacije „Sport za sve“ Valjevo Milan Popović.

Na kraju Popović je istakao da ovo treba da bude poziv svim sugrađanima, sportskim klubovima, školama, obdaništima, ustanovama,  udruženjima građana čak i onim rekovalescentima i hendikepiranim i svi su dobro došli da uzmu učešće u  vežbanju i da tu svoju aktivnost ako žele prijave kako bi Valjevo imalo što veći broj učesnika.

Back to top button
Close
Close
%d bloggers like this:
Click to listen highlighted text!