Вести

Đaci prvaci od ove godine uče i o bezbednosti

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević potpisali su danas protokol o saradnji na programu „Osnovi bezbednosti dece“.

Taj program je na inicijativu Stefanovića pokrenut prošle godine za učenike četvrtog i šestog razreda u celoj Srbiji, a od ove godine o bezbednosti će učiti i prvaci.

– „Prošle godine su učenici četvrtog i šestog razreda uz pomoć 2.400 policajaca saznali kako da se ponašaju u poplavama, požarima, zemljotresima, kako da se odupru nasilju, kažu ne drogi i alkoholu, ali i da budu bezbedniji na internetu – rekao je Stefanović u OŠ „Vuk Stefanović Karadžić“ u Beogradu gde je potpisan protokol, navodeći da je prošle godine bilo održano 50.000 predavanja.

Mališani koji će od ponedeljka krenuti u školu mogli su danas da se upoznaju sa opremom policajaca, ali i sa temama koje ih čekaju u okviru programa „Osnovi bezbednosti dece“.

Stefanović je zahvalio Šarčeviću i njegovim kolegama što su prepoznale značaj ovog programa, a prvacima poručio da i roditelje obaveste o tome šta su naučili i da im ne dozvole da voze ukoliko nisu vezali pojas.

Šarčević je najavio da će biti novina u obrazovnom sistemu, ali i da stižu bolji dani za prosvetare kada je reč o uslovima za rad. Naveo je da Ministarstvo prosvete ima izuzetnu saradnju sa MUP-om kroz programe koji se odnose na bezbednost dece u saobraćaju, na internetu, ali i u vezi sa nasiljem u školama, a Vlada Srbije će, kako kaže, uvesti tim povodom ozbiljnu strategiju kako bi se deca zaštitila.

Podsetio je i da se radi na digitalizaciji obrazovnog sistema, te da će se još od ove školske godine primetiti ozbiljne promene.

https://infosvetionik.rs/2018/09/01/djaci-prvaci-od-ove-godine-uce-i-o-bezbednosti/

Uspon
Back to top button