Вести

Добри односи Србије и Судана основа за даљи развој сарадње

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas novog ambasadora Republike Sudan Ilham Ibrahim Mohamed Ahmed, koja je predala akreditivna pisma predsedniku Republike Tomislavu Nikoliću.

Ahmed je na taj način zvanično stupila na dužnost ambasadora Sudana u Srbiji na nerezidencijalnoj osnovi, sa sedištem u Sofiji.

Dačić je u razgovoru ukazao na potrebu jačanja političkog dijaloga dveju zemalja i razvoja ekonomske, kulturne i prosvetne saradnje, i iskazao zahvalnost svojoj sagovornici na poziciji Sudana u vezi sa pitanjem Kosova i Metohije.

On je izrazio zadovoljstvo zbog najavljene posete sudanskog ministra inostranih poslova Ibrahima Gandura Srbiji, kao i spremnost naše zemlje da sa sudanskom stranom održava redovne političke konsultacije.

Ahmed se složila sa ocenom da su dobri odnosi dveju zemalja, koji datiraju daleko u prošlost, čvrsta osnova za razvoj svih oblika saradnje, i ponovila podršku Sudana jedinstvu i teritorijalnoj celovitosti Republike Srbije, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

srbija.gov.rs

Uspon
Back to top button