ВестиИнформацијеПолитика

Hajde da se ponovo igramo koalicije!

Kada se početkom 2014. godine raspala koalcija SPS-SNS i kada su socijalisti smenili sve direktore javnih preduzeća iz napredne stranke, naravno da nije bilo pomena da će dve godine kasnije to građane Valjeva koštati nešto manje od 3,3 miliona dinara. Dakle, oko 26,5 hiljada evra koštaće nadoknada materijalne štete koja je naneta nezakonitim razrešenjem troje direktora iz redova naprednjaka.

Socijalisti su pre dve godine demonstrirali silu, sprovodeći nezakonito razrešenje direktora na skupštinskoj sednici, (ne)znajući da će to kad-tad doći na naplatu. I šta sad? Šta sada, kada su opet partneri vladujuće koalicije taj isti SPS, koji je u ovom slučaju, sudski dokazano, radio mimo zakona, i SNS, čije su se optužbe ispostavile istinite. Da li to znači da su se socijalisti „uvukli“ u lokalnu vlast, znajući da će ih, ukoliko budu opozicija, mnoge stvari koje sad isplivavaju politički skupo koštati? Da li to znači da su im naprednjaci „zarad stabilnije vlasti“ oprostili? Nažalost, stvari nikada nisu crno-bele, nego sive boje. A, naša koaliciona vlast u Valjevu ima 51 nijansu sive.

Naprednjaci su u koalicionu vlast ušli zakopanih sekira i „gledanja kroz prste“, zarad, kako rekoše „stabilnije i po narod bolje vlasti“. Socijalisti sa druge strane, jesu zakopali sekiru, ali izgleda samo prividno. Ipak je to partija koja je najiskusnija u rukovođenju ovim gradom i koja je uvek uspevala da preživi sve političke brodolome. Šta je njihov plan? Plan je da budu deo vlasti koju, po svemu sudeći, ni sami ne podržavaju. A, kako se to radi? Kako se to biva vlast, a da pritom ne snosiš nikakvu odgovornost? U javnosti se predstavljaš da si deo vlasti, što realno i jesi. Iza leđa tu istu vlast podrivaš. Sve dobre odluke vladajuće koalicije pripisuješ sebi, a one loše pripisuješ svom većinskom koalicionom partneru. Vrebaš priliku, oblikuješ informacije, plasiraš afere o svojim „politički nepodobnim saradnicima“, sa ciljem ponovnog obaranja kolacije i raspisivanja vanrednih lokalnih izbora. Nadajući se da ćeš u drugom pokušaju pobediti!

14502090_1656784254633651_1714018931_n

Postavlja se pitanje, zašto socijalistima ne odgovara što su vlast, doduše manjinski deo vladajuće koalicije? Pojedinci iz redova SPS-a kao da još uvek nisu preboleli poraz na izborima? Doživljavaju ga lično, jer su uljuškano u predizbornoj kampanji mislili da će pobediti. Kako i ne bi, kada su bili obasuti podrškom, pozitivnim komentarima i hvalospevima na Fejsbuku i tekstovima pro-socijalističkih lokalnih medija. To nas tera da postavimo pitanje da li je sudbina grada u okovima sujete pojedin(a)ca iz SPS-a?

Kakav li nas scenario čeka samo zato što neko nije navikao, ne da bude gubitnik, već da ne bude apsolutni pobednik? Za sada jedno je sigurno, socijalisti su već u medijskoj kamanji, pratimo uživo rat „pro et contra“ medija, senzacionalističke vesti i brojne namenski plasirane afere! Na početku sezone jesen-zima 2016 uživamo svi zajedno u jednom rijaliti programu koji se zove „Hajde da se igramo koalicije, II deo“. Svi znamo da nas prvi deo tog rijalitija, za sada, košta 3,3 miliona!

Uspon
Back to top button