Вести

Potpisan Memorandum o razumevanju o saradnji između MUP-a i policije Dubaija

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Bratislav Gašić i direktor policije Dubaija general-potpukovnik Abdulah Kalif Al Mari potpisali su danas Memorandum o razumevanju o policijskoj saradnji između MUP-a i policije Dubaija.

Gašić i Al Mari su postigli dogovor o unapređenju saradnje između dve policije u oblasti bezbednosti i razvijanje zajedničkih servisa, koji bi dodatno približili policiju građanima.

Direktor policije Dubaija obavestio je Gašića o tome da je ministar unutrašnjih poslova UAE general-potpukovnik šeik Saif Bin Zajed Al Nahjan naložio uspostavljanje strateškog policijskog dijaloga sa MUP-om Srbije.

Ovo je najviši vid saradnje koji policija UAE uspostavlja i koji ima samo sa još jednom zemljom, što je najbolji pokazatelj odnosa prema srpskoj policiji.

Al Mari je pozvao ministra Gašića u zvaničnu posetu Ujedinjenim Arapskim Emiratima i, tokom zvanične posete Beogradu, obišao lokaciju na kojoj je planirano da bude izgrađena prva pametna policijska stanica u Srbiji.

Uspon
Back to top button