Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

Izgradnja trećeg pogona kompanije “Leoni” u Nišu

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić položio je danas kamen temeljac za izgradnju treće fabrike kompanije “Leoni” u Srbiji, investiciju vrednu 22 miliona evra, u kojoj će biti zaposleno najmanje 2.200 radnika.

Vučić je tom prilikom istakao da i danas mogu da se vide rezultati politike stabilnosti, sigurnosti i odgovornosti, koju je narod izabrao, a kojom se privlače strani investitori.

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić polaže kamen temeljac za izgradnju treće fabrike kompanije “Leoni” u Srbiji

On je podsetio na to da je u Nišu bilo više od 50.000 nezaposlenih, dok je sada taj broj manji od 30.000, pri čemu je cilj da se smanji ispod 20.000, i ukazao na to da se početak rada fabrike, koja će proizvoditi kablovske sisteme za BMW, očekuje u avgustu.

Premijer je dodao da je u razgovoru sa rukovodstvom kompanije “Leoni” rekao da bi i četvrta fabrika trebalo da bude otvorena u Nišavskom regionu, i obećao da će ta kompanija dobiti za pet odsto bolje uslove nego do sada.

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić polaže kamen temeljac za izgradnju treće fabrike kompanije “Leoni” u Srbiji

Vučić je rekao da kompanija “Leoni” sa 7.500 radnika postaje najveći poslodavac u proizvodnom sektoru u Srbiji, i istakao da mu je veoma drago zbog toga što je Niš deo svega toga i što se ispunjava i ono što je nedavno obećano – da će Vlada Srbije voditi brigu o Nišu i ovom kraju.

Premijer je, kada je reč o državnim finansijama, istakao da, iako je februar najteži mesec, neće biti deficita i pored toga što je bilo predviđeno da on bude 18 milijardi dinara, ukazavši pritom na to da su rashodi pod kontrolom, iako su penzije i plate u javnom sektoru povećane za 1,56 odsto.

On je uputio poziv investitorima iz Nemačke da dođu i posluju u našoj zemlji, i iskazao zahvalnost ambasadoru te zemlje Akselu Ditmanu na pomoći koju pruža u privlačenju nemačkih investicija u Srbiju.

Očekujem da ovaj deo Evrope bude motor ekonomskog rasta čitave Evrope, a mi to ne možemo bez Nemačke, naglasio je premijer i naveo da evropske integracije ostaju strateški cilj naše zemlje.

Vučić je najavio i otvaranje nove fabrike u Nišu austrijske kompanije “Cumtobel“, koja će obezbediti 1.000 radnih mesta, što je najbolji nastavak tradicije elektronske industrije u tom gradu.

I za Nišku banju će se uskoro pronaći investitor, poručio je premijer i ponovio da je Vlada spremna da obezbedi sredstva za dobre projekte.

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!