Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

Nastavak strateške saradnje sa kompanijom Gaspromnjeft

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa generalnim direktorom PAO Gaspromnjefta Aleksandrom Djukovim, sa kojim je razgovarao o nastavku strateške saradnje Republike Srbije i kompanije Gaspromnjeft na polju energetike.

Premijer Vučić je iskazao zahvalnost na pozitivnim ocenama, i istakao spremnost naše zemlje da se zajednički radi na razvoju kompanije NIS, a time i na razvoju naftne i gasne industrije i energetskog sektora Srbije.

Generalni direktor Gaspromnjefta Aleksandar Djukov pohvalio je dobar poslovni ambijent u Republici Srbiji, njene pozitivne ekonomske reforme i stabilno okruženje za poslovanje.

Na sastanku je, između ostalog, razmatrana podrška daljem razvoju petrohemijskog kompleksa Republike Srbije sa akcentom na preduzeća MSK iz Kikinde i Petrohemija u Pančevu, kao i pomoći koju kompanija Gaspromnjeft može da pruži u snabdevanju sirovinama. Bilo je reči i o projektima obnovljivih izvora energije, kao i o razvoju maloprodajne mreže kompanije NIS u Srbiji.

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!