ВестиИнформације

Нова опрема за ваљевско породилиште

У оквиру наставка акције „Заједно за бебе”, Комерцијална банка и Фонд Б92 данас су обишли Општу болницу Ваљево и уручили опрему породилишту. Ово је осмо породилиште од почетка акције „Заједно за бебе”, којом је обезбеђена неопходна опрема. За породилиште у Ваљеву набављени су ултразвучни апарат са три сонде, реанимациони сто, порођајни сто, лампа за фототерапију, пацијент монитор са ЕКГ-ом и инфузиона пумпа. Укупна вредност донације износи 47 хиљада евра. Акција „Заједно за бебе“ почела је 1. јуна 2014., у оквиру које је за свако плаћање које клијенти учине помоћу својих картица, Комерцијална банка донирала властита средства за обнову породилишта у Србији.

Директор Опште болнице Ваљево, др Добривоје Грујичић, захвалио је донаторима на вредној опреми, којом се обнавља већ постојећа опрема на одсеку акушерства и неонатологије.

  • Веома сам захвалан Фонду Б92 јер је и у претходном периоду донирао ваљевском породилишту врло важну опрему и ово је наставак једне јако добре сарадње. Подсетио бих да са овом опремом имамо једно савременије породилиште и којом омогућујемо бољи и квалитетнији рад медицинског особља и комфорнији боравак породиљама и њиховим бебама. У протеклој години је рођено око 1300 беба. Ове године очекујемо да се та цифра премаши. Имајући у виду да нас је све мање и да годишње нестаје омањи град, овакве акције су веома значајне за све нас и будућност наше деце – рекао је др Грујичић захваљујући се донаторима.

Председник ИО Комерцијалне банке г. Александер Пицкер истакао је задовољство што може слободно да каже да и банка даје нешто за будућност.

  • Циљ Комерцијалне банке је улагање у будућност. Ми желимо, такође, да инвестирамо у будућност и банкарство у Србији.

Председник УО Фонда Б92 г. Веран Матић навео је Комерцијалну банку као једну од друштвено најодговорнијих компанија које заиста брину о пуно области.

  • Драго ми је да је овде у Ваљеву само за прошлу годину 1278 потенцијалних штедиша Комерцијалне банке, а надам се да ће их ове године бити још и више. У последњих две до три године имамо смањење у области активности друштвено одговорног давања и доброчинстава. Међутим, континуитет које Комерцијална банка има заиста је изузетна помоћ и овој заједници. Мислим да се ретко догађа овај обим донација за једно одељење. Ова донација је плод партнерства банке и њених штедиша. Ми смо послали писма на 67 адреса у Ваљеву заједно са локалном управом, компанијама да учествују у овој акцији и добили смо одговор од четири компаније које су донирале укупно 300 хиљада динара. И то је битна сума за коју је већ купљена опрема. Дакле од 67 само се четири јавило са локала да учествује у овој акцији. То довољно говори о одређеној врсти кризе када је реч о доброчинству и давању без обзира што се ради о локалном породилишту у коме се њихова деца рађају. Ово је важан пројекат и надам се да ћемо у наредних годину дана успети да обскрбимо сва породилишта са неопходном опремом која се набавља од најбољих компанија– навео је Веран Матић приликом уручења донације, апелујући на медије и локалну заједницу да помогну набавку опреме за болницу чије капацитете користе.

Акција „Битка за бебе” почела је пре шест година. У последње три године набављена је значајна опрема за већи број породилишта што је довело до смањења смртности беба. По том параметру Србија је напредовала за пет места у Европи када је реч о здравственим услугама.

Uspon
Back to top button