Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiInformacije

Nova oprema za valjevsko porodilište

U okviru nastavka akcije „Zajedno za bebe”, Komercijalna banka i Fond B92 danas su obišli Opštu bolnicu Valjevo i uručili opremu porodilištu. Ovo je osmo porodilište od početka akcije „Zajedno za bebe”, kojom je obezbeđena neophodna oprema. Za porodilište u Valjevu nabavljeni su ultrazvučni aparat sa tri sonde, reanimacioni sto, porođajni sto, lampa za fototerapiju, pacijent monitor sa EKG-om i infuziona pumpa. Ukupna vrednost donacije iznosi 47 hiljada evra. Akcija „Zajedno za bebe” počela je 1. juna 2014., u okviru koje je za svako plaćanje koje klijenti učine pomoću svojih kartica, Komercijalna banka donirala vlastita sredstva za obnovu porodilišta u Srbiji.

Direktor Opšte bolnice Valjevo, dr Dobrivoje Grujičić, zahvalio je donatorima na vrednoj opremi, kojom se obnavlja već postojeća oprema na odseku akušerstva i neonatologije.

  • Veoma sam zahvalan Fondu B92 jer je i u prethodnom periodu donirao valjevskom porodilištu vrlo važnu opremu i ovo je nastavak jedne jako dobre saradnje. Podsetio bih da sa ovom opremom imamo jedno savremenije porodilište i kojom omogućujemo bolji i kvalitetniji rad medicinskog osoblja i komforniji boravak porodiljama i njihovim bebama. U protekloj godini je rođeno oko 1300 beba. Ove godine očekujemo da se ta cifra premaši. Imajući u vidu da nas je sve manje i da godišnje nestaje omanji grad, ovakve akcije su veoma značajne za sve nas i budućnost naše dece – rekao je dr Grujičić zahvaljujući se donatorima.

Predsednik IO Komercijalne banke g. Aleksander Picker istakao je zadovoljstvo što može slobodno da kaže da i banka daje nešto za budućnost.

  • Cilj Komercijalne banke je ulaganje u budućnost. Mi želimo, takođe, da investiramo u budućnost i bankarstvo u Srbiji.

Predsednik UO Fonda B92 g. Veran Matić naveo je Komercijalnu banku kao jednu od društveno najodgovornijih kompanija koje zaista brinu o puno oblasti.

  • Drago mi je da je ovde u Valjevu samo za prošlu godinu 1278 potencijalnih štediša Komercijalne banke, a nadam se da će ih ove godine biti još i više. U poslednjih dve do tri godine imamo smanjenje u oblasti aktivnosti društveno odgovornog davanja i dobročinstava. Međutim, kontinuitet koje Komercijalna banka ima zaista je izuzetna pomoć i ovoj zajednici. Mislim da se retko događa ovaj obim donacija za jedno odeljenje. Ova donacija je plod partnerstva banke i njenih štediša. Mi smo poslali pisma na 67 adresa u Valjevu zajedno sa lokalnom upravom, kompanijama da učestvuju u ovoj akciji i dobili smo odgovor od četiri kompanije koje su donirale ukupno 300 hiljada dinara. I to je bitna suma za koju je već kupljena oprema. Dakle od 67 samo se četiri javilo sa lokala da učestvuje u ovoj akciji. To dovoljno govori o određenoj vrsti krize kada je reč o dobročinstvu i davanju bez obzira što se radi o lokalnom porodilištu u kome se njihova deca rađaju. Ovo je važan projekat i nadam se da ćemo u narednih godinu dana uspeti da obskrbimo sva porodilišta sa neophodnom opremom koja se nabavlja od najboljih kompanija– naveo je Veran Matić prilikom uručenja donacije, apelujući na medije i lokalnu zajednicu da pomognu nabavku opreme za bolnicu čije kapacitete koriste.

Akcija „Bitka za bebe” počela je pre šest godina. U poslednje tri godine nabavljena je značajna oprema za veći broj porodilišta što je dovelo do smanjenja smrtnosti beba. Po tom parametru Srbija je napredovala za pet mesta u Evropi kada je reč o zdravstvenim uslugama.

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!