Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

Vakcine protiv sezonskog gripa na teritoriji kolubarskog okruga

Dana 14.10.2016. godine Institut Torlak Beograd je najavio Zavodu za javno zdravlje Valjevo  distribuciju 5860 doza vakcine protiv gripa za sezonu 2016-2017 godine, za 800 doza više nego u prošloj sezoni .

Vakcine su namenjene zaštiti od gripa stanovništva kolubarskog okruga. Zavod će dalje distribuirati vakcinu do zdravstvenih ustanova primarne zdravstvene zaštite prema ranije odobrenom planu raspodele. Domu zdravlja Valjevo će biti distribuirano 2930 doza. Domovima zdravlja Mionica i Ub je opredeljeno po 530 doza, domu zdravlja Lajkovac 410, Ljig 640, Osečina 580. Za potrebe vakcinacije zdravstvenih radnika i lica u kolektivnom smeštaju, Zavod za javno zdravlje je preuzeo 240 doza.

Vakcinacija protiv gripa se preporučuje osobama sa hroničnim bolestima pluća, srca, bubrega, dijabetesa kao i svih lica starijih od 65 godina .

Preporuka je da ovom vakcinom budu zaštićena i lica smeštena u ustanovama socijalne zaštite, zaposleni u zdravstvenim ustanovama i javnim ustanovama koji su u povećanom riziku da obole od gripa.

Zavod za javno zdravlje Valjevo

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!