Вести

Вакцине против сезонског грипа на територији колубарског округа

Дана 14.10.2016. године Институт Торлак Београд је најавио Заводу за јавно здравље Ваљево  дистрибуцију 5860 доза вакцине против грипа за сезону 2016-2017 године, за 800 доза више него у прошлој сезони .

Вакцине су намењене заштити од грипа становништва колубарског округа. Завод ће даље дистрибуирати вакцину до здравствених установа примарне здравствене заштите према раније одобреном плану расподеле. Дому здравља Ваљево ће бити дистрибуирано 2930 доза. Домовима здравља Мионица и Уб је опредељено по 530 доза, дому здравља Лајковац 410, Љиг 640, Осечина 580. За потребе вакцинације здравствених радника и лица у колективном смештају, Завод за јавно здравље је преузео 240 доза.

Вакцинација против грипа се препоручује особама са хроничним болестима плућа, срца, бубрега, дијабетеса као и свих лица старијих од 65 година .

Препорука је да овом вакцином буду заштићена и лица смештена у установама социјалне заштите, запослени у здравственим установама и јавним установама који су у повећаном ризику да оболе од грипа.

Завод за јавно здравље Ваљево

Uspon
Back to top button