Вести

Плесни спектакл године одржан у Лајковцу

U nedelju je u prepunoj Hali sportova u Lajkovcu održano zvanično državno prvenstvo Srbije u sportskom plesu (standardni plesovi). Organizacija prvenstva bila je u rukama Plesnog kluba „RMP Kolubara“ i Plesnog saveza Srbije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva za omladinu i sport Republike Srbije i generalnim pokroviteljstvom Opštine Lajkovac.

Plesni spektakl godine održan u Lajkovcu

Večernji deo takmičenja zvanično je otvorio predsednik Opštine Lajkovac Andrija Živković, koji je finalistima uručio osvojene diplome, medalje i pobedničke pehare. U fantastičnoj atmosferi i pri rekordnoj posećenosti, Srbija je dobila nove šampione države u omladinskoj, starijoj omladinskoj i seniorskoj kategoriji. Prvaci države u seniorskoj kategoriji postali su Jovan Ratković i Ana Dedović iz Plesnog kluba „Beodens“ Beograd, koji je dao šampione i u konkurenciji starijih omladinaca i omladinaca. Najbolji par u u starijoj omladinskoj kategoriji su Sava Andrić i Lucija Nemarnik, dok je pobednički par u omladinskoj kategoriji Martin i Maša Radulović.

Plesni spektakl godine održan u Lajkovcu

Osim državnog prvenstva za ove tri kategorije sinoć je za mlađu omladinsku kategoriju održan i Kup Srbije u standardnim plesovima, u kojem su prvo mesto osvojili Nikola Popović i Andrea Savanović iz beogradskog plesnog kluba “Aurora“. Srbija je u nedelju dokazala da ima takmičare na zavidnom nivou i da ples u Srbiji, kao i njegovo kotiranje izvan granica, itekako ima budućnost. Plesni savez Srbije je prezadovoljan organizacijom takmičenja i atmosferom u kojoj su izabrani najbolji za ovu godinu, koji će Srbiju predstavljati na evropskim i svetskim prvenstvima u 2017. godini. Lajkovac se još jednom dokazao kao dobar domaćin i pokazao da u novoj Hali sportova ispunjava uslove za organizaciju velikih takmičenja.

Plesni spektakl godine održan u Lajkovcu

“Na takmičenju u Lajkovcu je učestvovalo 19 srpskih plesnih klubova, sa preko pet stotine takmičara. U večernjem delu takmičenja gledali smo najbolje plesne parove i formacije.

U najboljim plesnim parovima mi nismo direktno imali “svoje predstavnike” ali treba pomenuti one koji su u našem klubu provela više od 10 godina, a sada zbog nastavka školovanja igraju za beogradske klubove. To su, pre svih, Valjevka Marina Borozan koja je sa svojim partnerom osvojila prvo. mesto u prestižnoj seniorskoj latino kategoriji i par Simikić Nemanja i Tijana sa osvojenim četvrtim mestom na Državnom prvenstvu u kategoriji seniora. U kategoriji plesnih latino formacija i ovoga puta su “male i velike Valjevke” bile najbolje u mlađim pionirima, omladinskoj i starijoj omladinskoj kategoriji”, izjavio je Predrag Mićić, u ime Studia RMP Kluba i organizatora ovog plesnog spektakla.

Uspon
Back to top button