Вести

Почео Јуниорски кошаркашки турнир „Ваљево 2017“

uniorski košarkaški turnir „Valjevo 2017“ počeo je juče u Valjevu, svečanim defileom učesnika-  KK Igokea Aleksandrovac- BIH, KK Union Olimpija Ljubljana- Slovenija, KK Partizan- Beograd, KK Spars Sarajevo- BIH, KK Crvena Zvezda- Beograd, KK Mega Bemaks -Beograd, KK Metalac- Valjevo i KK Split- Hrvatska.

Šesti po redu Međunarodni košarkaški turnir su otvorili Saša Simić, pomoćnik gradonačelnika Valjeva i Dušan Projović, potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije.

Dušan Projović se zahvalio lokalnoj samoupravi i organizatorima turnira, koji su uložili mnogo truda da naprave košarkaški spektakl:

„Kad bi samo znali kakvi su igrači igrali u ovoj hali i zbog toga i zbog vas, ja sam izuzetno ponosan. Zahvalio bih se i klubovima što su doveli svoje ekipe u Valjevo i omogućili nam da uživamo u vašoj igri i što nas činite ponosnima, jer znamo da je košarka sport broj 1 i u Srbiji i u okruženju“, rekao je Dušan Projović.

Pomoćnik gradonačelnika Valjeva Saša Simić je rekao da mu je veliko zadovoljstvo što u ime gradonačelnika grada Valjeva dr Slobodana Gvozdenovića može da pozdravi i učesnike i posetioce turnira:

„Želim da provedete prijatna tri dana u našem gradu i nadam se da ćemo se videti i sledeće godine. Grad će se potruditi da ponovo izađe u susret i pomogne organizaciju ovog turnira. Proglašavm Juniorski košarkaški turnir „Valjevo 2017“ godine otvorenim“, rekao je pomoćnik gradonačelnika Saša Simić.

Prošlogodišnji pobednik turnira je bio beogradski Partizan. Ova ekipa je prvog dana turnira izgubila od Igokee iz Aleksandrovca kod Banja Luke, sa 65:70. Prvu utakmicu na turniru su odigrali valjevski Metalac i beogradska Crvena Zvezda 31:87, ljubljanska Olimpija je bila bolja od Sparsa iz Sarajeva 77:56, a Mega Bemaks je bio siguran protiv Splita 69:51.

Drugog dana turnira igraju se sledeće utakmice: Sparsi-Metalac, Split-Partizan, Olimpija-Crvena Zvezda i Mega-Igokea.

U nedelju, 26. marta se igraju završne utakmice Juniorskog košarkaškog turnira „Valjevo 2017“.

Uspon
Back to top button