Вести

Počinje izgradnja prepumpne stanice u Bloku 38

JKP „Beogradske elektrane” privodi kraju projekat gašenja kotlarnice u naselju Sava Kovačevića i počinje izgradnju prepumpne stanice u Bloku 38, saopšteno je iz ovog preduzeća. 

Kotlarnica u naselju Sava Kovačević gasi se jer kao pogonsko gorivo koristi mazut i tako predstavlja značajnog lokalnog zagađivača. Prva faza izgradnje projekta je završena izgradnjom toplovoda od grejnog područja toplane „Novi Beograd” do distributivne mreže kotlarnice u gornjem Zemunu.

U toku je modernizacija svih predajnih stanica, a preostalo je da budu izgrađene prepumpne stanice u novobeogradskim blokovima 38 i 28, kao i da bude obavljena rekonstrukcija i modernizacija te kotlarnice.

Izgradnja prepumpne stanice u Bloku 38 prva je u nizu preostalih radova u okviru projekta gašenja kotlarnice u naselju Sava Kovačevića. Radovi na izgradnji tog objekta počinju danas i biće završeni do 30. septembra 2019. godine. Ovi radovi neće ugroziti snabdevanje potrošača toplotnom energijom u grejnoj sezoni.

Svi radovi „Beogradskih elektrana” biće obavljani u koordinaciji sa JKP „Zelenilo – Beograd”, tako da će stanari Bloka 38, osim ekoloških i energetskih unapređenja, dobiti i potpuno uređene međublokovske zelene površine. Po završetku radova „Beogradskih elektrana”, „Zelenilo” će sanirati igralište, dodati nove rekvizite za dečju igru i urediti pešačke staze. Takođe, izgradiće novu teretanu na otvorenom i kutak za odmor, obnoviti travnjake ukupne površine od oko 3.000 kvadratnih metara i posaditi veliki broj sadnica dekorativnog drveća i ukrasnog šiblja.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

https://info24.rs/2018/10/17/pocinje-izgradnja-prepumpne-stanice-u-bloku-38/

Uspon
Back to top button