Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

PREDSEDNIK VUČIĆ PRIMIO JE DANAS ČESTITKE NAJVIŠIH DRŽAVNIH ZVANIČNIKA NARODNE REPUBLIKE KINE, POVODOM STUPANJA NA NOVU DUŽNOST

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas čestitke najviših državnih zvaničnika Narodne Republike Kine, povodom stupanja na novu dužnost.

U čestitki predsednika Narodne Republike Kine Si Đinpinga se kaže:

„Čestitam Vam stupanje na dužnost predsednika Republike Srbije. Zahvaljujem Vam što visoko cenite i dajete snažnu podršku Forumu Pojas i put za međunarodnu saradnju. Želim da zajedno sa Vama učvršćujemo svestrano prijateljstvo između Kine i Srbije, koristimo prilike za zajedničku izgradnju Pojasa i puta, produbljujemo bilateralnu saradnju u svim oblastima i podstičemo stabilni razvoj Sveobuhvatnog strateškog partnerstva između Kine i Srbije za dobrobit naših naroda“.

Predsedniku Aleksandru Vučiću čestitku je uputio i premijer Državnog saveta Narodne Republike Kine Li Kećang. U čestitki se navodi:

„Zahvaljujem na Vašem pismu. Čestitam Vam stupanje na dužnost predsednika Republike Srbije. Odnosi između Kine i Srbije imaju čvrste političke i javno-mnjenjske temelje. Naša bilateralna saradnja je puna potencijala. Kina želi da zajedno sa Srbijom, ruku pod ruku, ulaže napore za stabilan napredak konkretne saradnje u svim oblastima, kako bi ostvarili zajednički razvoj naših dveju zemalja“.

izvor:predsednik.rs

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!