Вести

Školovani policijski kadar oslonac moderne i uređene države

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Bratislav Gašić poručio je danas, na obeležavanju Dana Kriminalističko-policijskog univerziteta (KPU), da se značaj i uloga policije ogledaju u snažnoj borbi protiv svih vidova kriminala, očuvanju javnog reda i mira, kao i radu u skladu sa zakonima i Ustavom.

Gašić je poručio studentima da u profesionalnom radu budu istrajni prilikom suočavanja sa najtežim krivičnim delima, naglasivši da će njihov zadatak biti da ne zatvore korice nijednog slučaja dok nisu sigurni da su obezbedili i najsitniji dokaz koji će počinioce tih dela skloniti sa ulica.

On je studentima ukazao na to da primena znanja koje steknu na Kriminalističko-policijskom univerzitetu doprinosi još boljoj i uređenijoj državi.

Sve što danas radimo jeste da bismo vama ostavili bolju, moderniju, sistemski uređenu državu, koju ćete, primenjujući svoje znanja i veštine, moći da nastavite da uzdižete u još uspešniju, snažniju i efikasniju. Ponosno služite svojoj državi i narodu i čuvajte građane i našu Srbiju, poručio je Gašić.

Rektor Kriminalističko-policijskog univerziteta Zoran Đurđević istakao je da biti policajac predstavlja poseban način života i da ovu profesiju odlikuju humanost, objektivnost, pravičnost i, što je posebno važno, spremnost da rizikuju svoj život kako bi štitili živote, lična i imovinska prava građana Republike Srbije.

Da bismo ispunili očekivanja društva i policijske profesije da školujemo kadar koji će biti nosilac strateških pravaca razvoja Ministarstva, koje će sa velikim stepenom efikasnosti moći da se suprotstavi savremenim bezbednosnim izazovima, radimo na unapređenju kvaliteta nastave i realizaciji naučnih istraživanja, rekao je Đurđević.

On je zahvalio ministru i MUP-u na podršci u razvoju planova koji će, kako je poručio, ne samo Kriminalističko-policijski univerzitet, već i celu policiju svrstati u najefikasnije i najbolje na svetu.

Sanja Raičević je u ime nagrađenih studenata zahvalila Ministarstvu unutrašnjih poslova na datoj prilici da kroz praktičnu nastavu sagledaju profesionalne izazove budućeg poziva, kao i profesorima KPU koji su ih, kako je rekla, naučili da će u profesiji biti uspešni jedino ako u svom okruženju imaju kolege koje ih čine boljim i vrednijim.

Ponosno možemo reći da smo danas spremni da časno stupimo u redove Ministarstva unutrašnjih poslova i damo svoj maksimum kako bismo uvek bili na usluzi građanima, odgovorno obavljajući dužnosti policijskih službenika, rekla je Raičević.

Uspon
Back to top button