Вести

Удовичић отворио такмичење средњошколаца „Пословни изазов“

Ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije Vanja Udovičić otvorio je danas u Beogradu finalno takmičenje „Poslovni izazov“, u organizaciji Dostignuća mladih u Srbiji.

U saopštenju Ministarstva omladine i sporta navodi se da su učesnici srednjoškolci koji su se pobedom na regionalnim takmičenjima plasirali za učešće na nacionalnom takmičenju, na kome učestvuje 60 učenika iz 43 srednje škole iz 22 mesta u Srbiji.

Zaista sam ponosan na to što Ministarstvo omladine i sporta podražava ovo takmičenje i prepoznaje značaj preduzetništva. Kakvi god bili rezultati, za mene ste svi vi ovde pobednici jer ste prepoznali i izborili se za jedinstvenu priliku da već kao srednjoškolci steknete iskustvo i da svoje ideje iznesete menadžerima iz najvećih kompanija iz Srbije, unapredite veštine prezentovanja, jačate timski duh. Siguran sam da ćete upravo vi postati vodeći lideri nekih korporacija, ali i fenomenalni ljudi i inovativni kreatori naše budućnosti, poručio je Udovičić.

Pobednici ovog takmičenja imaće priliku da učestvuju na međunarodnom takmičenju „Poslovni izazov zapadnog Balkana“, zajedno sa predstavnicima iz Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Udovičić je istakao da mu je drago što će upravo Srbija 2018. godine biti domaćin „Evropskog takmičenja najboljih učeničkih kompanija“, kada će naša zemlja ugostiti 500 takmičara iz 40 država, kao i top menadžere iz najvećih evropskih kompanija.

Evropska komisija je program „Učeničke kompanije“ predložila kao najbolji model učeničkog preduzetništva, koji se u Srbiji realizuje u okviru programa „Godina preduzetništva“, koji sprovodi Vlada Republike Srbije, ističe se u saopštenju.

Uspon
Back to top button