Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiRegion

Vučić apelovao na smirivanje situacije u Makedoniji

[hr style=”double”]izvor:srbija.gov.rs foto:Foto: AP Photo/Dragan Perkovski[hr style=”double”]

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da ono što se događa u Makedoniji nije više samo makedonski problem, već problem svih nas koji ovde živimo, i apelovao na građane te zemlje da probleme rešavaju na miran način.

Vučić je stanovnicima Makedonije uputio poruku povodom nasilnog ulaska građana koji protestuju u organizaciji građanske inicijative ”Za zajedničku Makedoniju” u prostorije Sobranja Republike Makedonije:

“Kao predsednik Vlade Srbije i kao izabrani predsednik Republike Srbije uvek sam činio sve za održavanje najboljih odnosa između Beograda i Skoplja i između Srbije i Makedonije.

Mislim da građani Makedonije to dobro znaju i poštuju način na koji se Republika Srbija odnosila prema građanima Makedonije , ali i prema državi Makedoniji.

Veoma sam zabrinut zbog svih večerašnjih događaja i moja jedina poruka je, a mislim da ljudi u Makedoniji dobro znaju da to dolazi od njihovog iskrenog prijatelja, je da ih zamolim da sve probleme i nesuglasice rešavaju na miran način.

Ako imam bilo kakvo pravo, da kažem da je smirivanje situacije sasvim sigurno u najvećem interesu i Makedonije i njenih građana, a sve druge stvari i svi drugi problemi mogu da se rešavaju za pregovaračkim stolom, na miran način, u mirnoj atmosferi.

Ovo više i nije samo makedonski problem, već postaje problem svih nas koji ovde živimo i bolje je da odmah zaustavimo sve probleme, i da obezbedimo mir i stabilnost za našu decu.

I zato molim sve u Makedoniji, i one koji su mi i poznanici, a neki i prijatelji, ali i one koje ne poznajem, da samo razumeju ovu poruku kao dobronamernu i da učine sve da ponovo zavladaju mir i sigurnost za sve građane Makedonije, a u Srbiji ćete uvek imati iskrenog i odanog prijatelja”, zaključio je Vučić.

Premijer događaje u Makedoniji prati sa saradnicima iz Vlade Srbije, a za sutra je zakazao sednicu Biroa za koordinaciju službi bezbednosti.

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!